Ferskner med hindbær og flagesalt

En frisk frugtdessert, hvor saltet dæmper det sødlige, så smagen fremhæves.

Smag-af-sommer.jpg

Til 4-8 portioner

Ingredienser:
4 store fuldmodne ferskner (eller nektariner)
1 tsk Jozo Gourmetsalt
1,5 – 2 dl strøsukker
150 g hindbær (friske eller frosne)

Tilberedning:
Halver fersknerne og fjern kernerne. Læg de halverede ferskner i et ovnfast fad. Opløs flagesaltet i 4 dl kogende vand. Stilles til side til afkøling.

Opvarm en stor stegepande til middelvarme. Når du føler, at der kommer varme fra panden, når du holder hånden over, drysses sukkeret på panden i et jævnt lag. Sukkeret karameliseres hurtigst i midten af panden og rundt i kanterne. Du kan evt. ryste panden lidt for at sprede det karameliserede sukker jævnt over hele panden, men lad endelig være med at røre i sukkeret med et redskab. Når det meste af sukkeret er smeltet, tages det forsigtigt op og lægges over i det saltede vand. Rør rundt med en træske. Det syder lidt, og sukkeret danner en "brændt" masse. Sæt gryden på en varm plade og rør rundt med træskeen, til massen opløses i vandet, og du får en gylden karamelsauce. Tag gryden af komfuret.

Tryk let på hindbærrene med en ske eller gaffel, så de moses lidt. Spred dem ud over fersknerne og hæld derefter saucen over. Når saucen er afkølet, dækkes fadet og stilles til afkøling indtil servering. Spis fersknerne som de er eller sammen med is eller fløde.

 

Tips!

  • Piskefløde bliver mere fast og bedre, hvis man drysser et nip salt i fløden, inden man begynder at piske!
  • Du kan eventuelt skrælle fersknerne, inden de deles og udkernes. Kom dem i en gryde med kogende vand nogle få sekunder og herefter direkte ned i iskoldt vand, - så er de lettere at skrælle.