Fisk i saltdej

Prøv at stege en hel fisk i saltdej. Det giver en fantastisk saftig og fin fisk, som faktisk ikke bliver særlig salt i smagen.

4 portioner
 

 

 

 

 

Ingredienser: 
1 hel fisk på ca.1,5 kg
2 spsk olivenolie
1 skive citron
Dildkviste
2-3 laurbærblade
Friskhakket timian

Saltdej
500 g mel
1 pakke Jozo Gourmetsalt
2 piskede æg

Tilberedning:
Rens fisken for blod og tør den af udvendigt. Gnid den med olie.

Dejen laves ved at blande mel og Gourmetsalt i en stor skål. Tilsæt de piskede æg og ca. 2 dl vand. Rør det til en fast dej, tilsæt mere vand, hvis dejen føles for tør. Del dejen i tre lige store dele.

Læg den ene trejdedel af dejen på et meldækket bord og rul dejen ud til en oval, som er ca. 2 cm større end fisken. Læg dejen på en plade med bagepapir. Læg fisken midt på dejen og fyld fisken med citron, dild, laurbærblade og timian. Pensl lidt vand på kanten af dejen, så den bliver fugtig. Rul resten af dejen ud til en oval, som er ca. 4 cm større end fisken. Læg dejen oven på fisken og tryk godt til i kanterne, så der ikke kan komme luft ind. Pas på, at der ikke er huller i dejen - den skal være helt tæt.

Lad fisken stå, mens ovnen opvarmes til 225 grader. Bag fisken i ovnen ca. 20 minutter eller til dejen er blevet lidt brun. Tag fisken ud og lad den stå yderligere 10 minutter.

Fjern det øverste dejlag f.eks. med en køkkensaks. Skær hovedet af fisken med en skarp kniv. Skær fisken ud i fileter. Smid dejen væk - den kan ikke spises. Server i stedet fisken med mayonnaise, nye kartofler, skivede tomater og grøn salat.