Frittata med kartofler, zucchini og lagret ost

semifreddo-1web.jpg

 

 

 Olivenolie

300 g   kartofler, en melet sort

150 g   zucchini

15 cm  purløg

1    fed     hvidløg

75 g     reven smagfuld, lagret ost

8          æg

1 dl      mælk

1 dl      fløde

Jozo Fint Bordsalt og groftkværnet sort peber

Sæt ovnen på 175 grader, gerne på grillfunktionen. Skær kartoflerne i tynde skiver. Striml zucchini og purløg. Hak hvidløg fint. Opvarm en støbejernspande (som kan tåle at komme i ovnen). Dæk bunden med olivenolie og steg kartoflerne, til de er gyldenbrune, det tager ca. 10 minutter. Tilsæt zucchini og løg efter ca. 5 minutter og lad det stege sammen med kartoflerne. Smag til med salt og peber.

Slå æggene ud i en skål. Tilsæt mælk, fløde, salt og peber og pisk det sammen.

Hæld æggeblandingen over kartoflerne, og steg videre ved svag varme uden omrøring, indtil æggeblandingen sætter sig, det tager ca. 8-12 minutter (afhængig af, hvor stor panden er). Fordel den revne ost over frittalaen og sæt panden midt i ovnen. Steg i ca. 15 minutter, til det får en let gylden farve. Server straks sammen med en frisk grøn salat, gerne med lidt urter i.

 

Jozo Fint Bordsalt.

Det perfekte husholdningssalt, tilsat jod (som modvirker struma). Det er ikke bare godt til hverdags- og festmad, men bruges også til at fjerne vinpletter og i andre gode husholdningsråd. Du har anvendt saltet utallige gange, men måske ikke til en Frittala, - prøv det!