Salt i rengøring

Få kaffe- og tepletter væk
Ser dit yndlingskrus lidt snusket ud? Gnid kaffe- eller tepletter med salt for at få dem væk
Fjern dårlig lugt fra din køkkenvask
Hæld 1 kop salt og 1 1/2 kop kogende vand ned i køkkenvasken for at opløse små propper og fjerne dårlig lugt.Gør huset rent med salt
Salts evne til af skrubbe og affedte gør det perfekt som et billigt rengøringsmiddel til huset - uden skrappe kemikalier. Ligesom med din hud skal du foretage en lille test, før du skrubber en flade med salt for at sikre, at overfladen ikke bliver ridset.

Gør kaffekanden ren
Hvis din kaffe ikke har smagt rigtig godt i den sidste tid, kan det være, fordi der sidder olieaflejringer på din kaffekande. Kør en fuld kande med vand og 1/4 kop salt igennem din maskine, kør derefter kun vand igennem. Din næste kande kaffe kommer til at smage meget bedre!

Slip af med kondensvandsringe på træ
Kom en lille smule salt i en lys olie, som solsikkeolie og masser forsigtigt de grimme hvide ringe væk, som er blevet afsat af kolde glas.


Rense fisketank
Ikke-jodholdigt salt er et vældigt godt middel til at skure din fisketank indvendigt. Men husk at skylle den, før du fylder den igen. Nævnte jeg ikke-jodholdigt salt? Husk at bruge ikke-jodholdigt salt.

Rens dit strygejern
Er dit strygejern lidt klæbrigt? Strø lidt salt på et stykke papir og stryg hen over det ved lav varme for at rense det.
Få dit køleskab til at holde op med at lugte
Brug en blanding af salt og danskvand til at skrubbe dit køleskab indvendigt, næste gang du gør det rent. Dette fjerner pletter, fedt og lugte på én gang.


Forebyg ukrudt
Kommer der ukrudt op mellem fliserne på din terrasse? Hæld lidt salt i revnerne for at holde ukrudtet væk naturligt.