Historien om JOZO Gourmetsalt

Stadig flere forbrugere stiller krav til helhedsoplevelsen af de enkelte råvarer, - og da salt er den vigtigste smagsgiver, vi kender, er der stor efterspørgsel på alternativer til de traditionelle salttyper.

Historie 

Gourmetsalt udvindes fra Danmarks underjordiske saltbjerg ved Mariager Fjord.

Saltet er dannet ved havvandsaflejringer for mere end 250 mio. år siden. De skiftende istider har presset saltet op til jordoverfladen i en såkaldt salthorst. Salthorsten ved Mariager Fjord er gigantisk og rummer i alt 30 milliarder tons salt! Fra en boring i 1500 m dybde opløses saltet fra salthorsten. Den opløste saltlage pumpes gennem en 26 km lang, nedgravet rørledning til fabrikken ved Mariager.

Filosofi

Filosofien bag Gourmetsalt er fremstilling af smukt og velsmagende salt til forbrugere, der sætter pris på den bedste kvalitet og smag. Gennem et mangeårigt produktudviklingsarbejde er det lykkedes os at skabe en helt unik og håndværksmæssig fremstilling af Gourmetsalt, der med sine smukke pyramideformede, knasende sprøde og velsmagende saltkrystaller er helt ideelt til fingersalt.

Produktion 

Ligesom sydemestrene i middelalderen har vi udviklet en håndværksmæssig skånsom og helt speciel sydeproces til produktionen af det unikke Gourmetsalt. Efter sydningen sies alle små saltkrystaller fra på ægte guldgravermaner!

Saltkrystallernes sprødhed opnår vi blandt andet gennem adskillige timers hærdning, før produktet er klar til pakning.

Kvalitetsstyring 

Kvalitet og akkuratesse ligger os meget på sinde. Vort Gourmetsalt er under fremstillingsprocessen under konstant kvalitetskontrol fra eget laboratorium, og vi arbejder efter de strengeste internationale kvalitetsstyringsnormer.